Laatste Nieuws

Zonsondergang vs Pokemon go

Het moet niet gekker worden!

Ik zie de laatste paar dagen steeds vaker jongeren en ouderen voorbij komen met hun smartphone in hun hand. Dat is op zich niets nieuws natuurlijk. Dus ik denk: “Leuk, ze komen even een mooi plaatje schieten van de zonsondergang op dit mooie plekje of van hun geliefde die op het steiger staat!” En vervolgens zie ik ze soms bij ons binnen komen in het restaurant, ook nog steeds helemaal gefocust op hun mobiel. Of ze lopen weer verder en stappen in de auto of op de fiets richting het strand.

Maar vandaag is het een komen en gaan van mensen die totaal gefixeerd zijn op hun mobiel. “Lekker dan”, denk ik. “Als dit het is waar mijn kinderen naar toe gaan, dan gaat de smartphone van m’n dochter vanavond nog in de kast.” Wat een gedoe man! Maar dan komt het verlossende antwoord. “Nee joh Peet, er zit hier een pikkatjoe en een Jigliepuf! En bij deze paal kan je iets opladen (ja, dat klopt, het is het oplaadpunt van de fietsen).” Aaahh, is dat het?!? Toch nog heel even doorgevraagd. En Pokémon Go heeft blijkbaar ook bij Paviljoen Meerzicht en op de Grevelingendam zijn intrede gedaan. Zelfs op ons terras zitten er beestjes. Rentokil bellen maar dan?!

Naahh, het zal allemaal wel! Geef mij die zonsondergang maar, met of zonder Asbak of hoe die gast van Pokémon ook mag heten!

Meerzicht zonsondergang

Zonsondergang vs Pokemon go